четвер, 23 липня 2020 р.

Н о в і    надходження  в  бібліотеку

       Автограф письменника перетворює книгу зі звичайного видання в пам'ятний сувенір. Підписана книга немов би зближує нас з автором, робить його текст трохи  більш особистим, адресованим безпосередньо читачеві.
       Сьогодні ми отримали автограф від Ольги Саліпи.

       Ольга Ігорівна Саліпа – українська письменниця, поетеса, журналістка, мама двох синів, прес-секретар Хмельницького міського голови.
Вірші почала писати з семирічного віку. Згодом її вірші стали замовляти для шкільної газети, а вже у старших класах поезії з’явились на сторінках колективних збірок місцевих поетів.
       Ольга – лауреат районного фестивалю «Веселкове Надзбруччя», переможець районного конкурсу авторської поезії, присвяченого Лесі Українці (2001 р.), переможець конкурсу конкурсу читців (номінація – «Авторська поезія»), присвяченого Міжнародному дню рідної мови (2002 р.). Вірші поетеси друкувались у районних газетах «Вільне життя», «Свобода», «Ровесник», деякі із них увійшли до шостого випуску збірки молодих літераторів Тернопільщини «Перші ластівки».
       Перша поетична збірка «Я весна» вийшла, коли поетесі було лише 16 років. 
Після тривалої паузи (біля 10 років) поетеса повернулась до літературної творчості: свої вірші Ольга Саліпа почала викладати у Фейсбук, але вони слугували лише ліричним підписом до її фотографій. Потім письменниця помітила, що вірші викликають більше зацікавлення, ніж фото. Відтак зрозуміла, що вони мають право на самостійне життя і свої авторські фото вже почала підбирати як ілюстрацію до віршів.
      У 2019 році на Книжковому Арсеналі в Києві, поетеса представила свою поетичну збірку «Територія жінки», в яку увійшла майже сотня віршів, написаних у 2017-2018 роках. Основною тематикою поезій Ольги Саліпи є жіноча лірика, тема жінки, жіноча душа та почуття. Її поетична героїня – сильна жінка, яка вміє відчувати і хоче бути слабкою. 




       У Хмельницькому відбулася  прем’єра вистави «Монологи війни. Жінки». Героїнями цього проєкту стали жінки, в життя яких увірвалася війна. Серед тих, хто виступив була і Ольга Саліпа. Майже шість років тому вона втратила на війні чоловіка, тепер розповіла хмельничанам  свою  історію.
      На Міжнародному літературному конкурсі “Коронація слова” Ольга Саліпа виборола Гран-прі. Серед вісімнадцяти рукописів, які потрапили до фіналу, її історико-психологічний роман “Оля”, в якому в новому світлі змальоване життя української письменниці Ольги Кобилянської, визнано найкращим у номінації “Романи”.


.



Немає коментарів:

Дописати коментар