пʼятницю, 6 березня 2020 р.

Усе знесла й перемогла
його любові сила.
Того великого вогню
і смерть не погасила.

Леся Українка 


       Якщо людина не має мрії — її життя буде обов'язково сумним і порожнім. Мрії бувають різними: від дуже егоїстичних особистих, до тих, що передбачають щастя для всіх людей. Якщо останні збігаються з мріями та сподіваннями інших, може статися диво — вони перетворяться на реальність.
Саме такими були мрії славетного українського Кобзаря — Тараса Григоровича Шевченка, самого народного з поетів, що колись жили і писали в Україні. Саме тому значна частина його мрій надихала українців на боротьбу за незалежність і демократію і знайшла своє втілення у створенні нашої незалежної держави — України. І саме тому ім'я Тараса Шевченка зараз носять міста, села, вулиці, підприємства та заклади освіти, його пам'ятники стоять майже в кожному місті.
       Він писав і боровся. Він мріяв, і його мрії збирали людей під свої прапори, об'єднували для подальшої боротьби. Отже, воля — мета, до якої треба йти проти будь-якого насильства, перешкод, негараздів, торуючи шлях до світлого майбуття, не шкодуючи власного життя. Шевченко любив Батьківщину, українську мову, народ. Що більше пізнаєш справжнього Шевченка, то більше в його творах знаходиш незвіданого. Його феномен залишається до кінця не пізнаним. А чари його слова, здається, не будуть розгадані ніколи. Такою самою мірою, як і загадка його генія, хвилює нас його життєвий шлях. Схиляєшся перед силою його духу, характеру.
       Читаємо Шевченка Р А З О М !


Немає коментарів:

Дописати коментар