вівторок, 15 вересня 2020 р.

ВІДПОВІДЬ ЗНАЄ АГАТА КРІСТІ 
До 130 річчя від дня народження 

    Таємниця, інтрига та несподіваний фінал. Яким би не був детектив — фантастичним, психологічним, іронічним, шпигунським — цей жанр вже давно завоював прихильність серед читачів. Автори змагаються за нашу увагу, вигадують все складніші загадки, таємниці, історії, сплітають долі та майстерно крок за кроком розкривають сюжет. Коли ми відкриваємо детективний роман, то стаємо співучасниками розслідування, й кожен хоче раніше за слідчого сказати канонічну фразу "Вбивця — дворецький". Однак, гра полягає саме в тому, що навіть отримавши усі докази та ключі, читач завжди на крок позаду.



       Серед детективної класики є королева, яка вже більше століття захоплює уми та серця нового покоління читачів по всьому світу. «Ця жінка заробила на вбивствах більше, ніж будь-яка інша, включаючи Лукрецію Борджиа" – писав Вінстон Черчилль. Англійська письменниця. Майстриня детективного жанру, авторка творів про Еркюля Пуаро та міс Марпл – АГАТА  КРІСТІ.
       Вона належить до найвідоміших у світі авторів детективної прози і є одним із найбільш публікованих письменників за всю історію людства (після Біблії та Шекспіра). Книги Агати Крісті видані тиражем понад 2 мільярди екземплярів і перекладені більш ніж на 100 мов світу. Їй також належить рекорд за максимальним числом театральних постановок.  П'єса Агати Крісті «Мишоловка» (англ. Mousetrap) вперше була поставлена у 1952 році й дотепер безупинно демонструється на підмостках Лондона.


      Протистояння добра злу, дослідження людських пороків, розплутування хитромудрих злочинів - тема вічна і невичерпна. Але Агата Крісті не тільки видатна письменниця, вона ще й неординарна, дуже талановита людина, яка прожила велику, насичену подіями життя. Її особистість гідна найпильнішої уваги і поваги. Домогосподарка, яка написала вбивство? Ні - професіонал, який задав канони жанру! І жінка, яка мала рідкісний  дар справжньої високої любові ...





Немає коментарів:

Дописати коментар