пʼятниця, 29 травня 2020 р.


Обличчя сучасної української літератури
Читаємо разом!

   
        Іре́н Роздобу́дько, справжнє ім'я Роздобудько Ірен українська письменниця, ілюстраторка та сценаристка. До початку письменницької та сценарної кар'єри, у минулому також написала кілька російськомовних збірок поезій та працювала журналістом.
       Народилася 3 листопада 1962 року у Донецьку. Закінчила факультет журналістики Київського Національного Університету.
       Працювала у Донецькому відділку ТАРС-РАТАУ телеграфісткою, у багатотиражці Донецького металургійного заводу, журналісткою та дикторкою радіогазети.
       З 1988 року живе в Києві, де працювала в газеті «Родослав», коректоркою журналу «Сучасність», оглядачкою на першому й третьому каналах Національної радіокомпанії, оглядачкою у газеті «Всеукраїнські відомості», заступницею головного редактора в журналі «Наталі», головною редакторкою у журналі «Караван історій. Україна» та журналісткою у журналі «Академія».
       В одному з інтерв'ю зізналася, що колись зовсім не володіла українською мовою. Коли ж вона вивчила українську мову та почала писати романи - стала однією з найуспішніших та найтитулованіших авторок України.



       Ірен Роздобудько в своїй новій книзі переконує нас, що «світ малий», та пропонує змінити картинку і відкрити двері до іншої реальності. Саме це є найпривабливішим у мандрах – перестрибувати часову прірву і потрапляти в невідоме. Варто налаштуватися на трансляційні хвилі, які охоплюють в кожній незнайомій місцевості, і тоді заговорить і каміння…


Немає коментарів:

Дописати коментар