четвер, 16 квітня 2020 р.

НАПЕРЕДОДНІ     ВЕЛИКОДНЯ 

       Останній тиждень Великого посту, який ще звуть Страсною седмицею, несе особливе значення перед Великоднем . Кожен день тижня має свою назву – Великий понеділок, Великий вівторок, Чистий четвер, Страсна п’ятниця. Чистий четвер 2020 припадає на 16 квітня.
       У Великий четвер християни згадують Таємну вечерю, на якій Ісус Христос омив ноги своїм учням, а також встановив таїнство Євхаристії. У цей день проводиться літургія, а всі віруючі відправляються до церкви.


       Чистий четвер здавна є символом очищення духовного і фізичного. Саме у Страсний четвер прийнято проводити генеральне прибирання, прання, а також здійснювати всі приготування до світлого свята Великодня.
       Вважається, що купання до сходу сонця у Великий четвер зміцнить здоров’я, прибирання допоможе не тільки очистити будинок від непотрібних речей, але й позбавить негативної енергетики, а свічка, принесена з церкви, стане потужним оберегом житла.
       Варто пам’ятати, що все великодні приготування треба здійснювати з добрими і чистими помислами, тоді у вашому домі пануватимуть гармонія, мир і затишок!

Немає коментарів:

Дописати коментар